takaisin

Huumoritekstit

← edellinen juttu   seuraava juttu →

Nukkumatin määritelmä

Mikä ukko se Nukkumatti oikein on? Kaikki ei ole sillä miehellä kotona. Eiväthän täyspäiset heittele toisten silmiin hiekkaa, lastenkin! On se raakaa hommaa. Minkähänlaista unihiekkaa se käyttää? Varmaan sellaista hienon hienoa hiekkaa johon on jauhettu unilääkettä mukaan. Ilmeisesti Nukkumatilla on jonkinlainen organisoitu unihiekan tuotanto. On oma hiekkamonttu ja laitteet, joilla sekoitetaan unihiekka.

Nukkumatilla on, näin luulen, uskomattoman suuri apulaisverkosto. Pakkohan sillä sellainen on olla, sillä Nukumatti ei saamieni tietojen mukaan ole kaikkialla läsnäoleva henkilö. Apulaiset ovat siis tarpeen, koska vanha herra ei voi olla kaikkialla samaan aikaan. Apulaisorganisaatio on pitkälti samantapainen kuin on Joulupukilla. Hänellähän on tunnetusti tonttuja apureinaan. Nukkumatin apurit ovatkin sitten hämärämpi juttu. Keitä he ovat? Ovatko he eräänlaisia Clark Kenttejä, elävät muina miehinä meidän pahaa-aavistamattomien keskellä? Ja kun tulee oikea hetki, niin valeapuri iskee ja nakkaa hiekkaa silmiin! On jotenkin kauheaa, kun tietää, että kuka tahansa voi olla apuri! En ole muuten koskaan löytänyt hakuun tulleita Nukkumatin apureiden paikkoja mistään työvoimatoimistosta. Kyseessä täytyykin olla siis maanalainen järjestö. Tämä seikka langettaakin synkän, arveluttavan varjon koko organisaation ylle, jota Nukkumatti itseoikeutetusti johtaa.

Heillä on siten myös jonkinlainen salainen palkkausjärjestelmä. Ja takuulla eivät maksa veroja! Verotoimistojen tiedoista ei ole löytynyt mitään tietoja Nukkumatin tuloista tai palkkausmenoista. Pimeänä maksaa se sikapalkat! Ja varmasti kovaa palkkaa maksaakin, onhan kyse pitkälti yötyöstä. Toki täytyy muistaa apurintyön raskaat varjopuolet kovan palkan vastapainona.. Ainainen ilmitulon riski, yötyö ja henkinen stressi, kun ei voi kertoa kenellekään mitä puuhailee. Tietojeni mukaan Nukkumatti oli vain nauranut välinpitämättömästi, kun häneltä oli kysytty, miten apureiden hyvinvointia voitaisiin parantaa.

Nämä seikat yhdessä aiheuttavat henkistä pahoinvointia apureiden keskuudessa. Valitettavasti tämä paha olo purkautuu joskus karmeillakin teoilla. Olemmehan kaikki kuulleet autonrattiin nukahtamisista, joista seuraa lähes aina ikäviä. Ja kaikki tämä loppuunpalaineiden, rääkkääntyneiden ja psykoottisten Nukkumatin apureiden toimesta. Ne saattavat noin vain heitellä viattomien kuskien päälle unihiekkaa! Edesvastuutonta! On tietenkin kummallista, miksi apurit eivät eroa tehtävästään, joka on niinkin kuluttavaa. Miksi? Pelotellaanko heitä kostotoimilla? Tietääkseni julkisuuteen ei ole tullut ainoatakaan Nukkumatin eronnutta apuria. "Paloin Nukkumatin hommissa loppuun, se oli hirveää!" Tällaisia otsikoita ei ole näkynyt! Looginen johtopäätös tästä on se, että tuosta organisaatiosta ei voi erota. Kuolema korjaa, jos yrittää! Järkyttävää!

Millainen hirviö tämä Nukkumatti oikein on? Ilmeisesti hänen täytyy olla jonkinlainen diktaattori, joka pitää alaisiaan kovassa kurissa. Muuten tuollainen suuri järjestö ei voi pysyä kasassa. Tarvitaan joku suuri auktoriteetti, joka tuhoaa kaikki eriävät mielipiteet, pitäen näin kaiken tiukasti omissa käsissään. Ja juuri sellainen on Nukkumatti. Tämä kaikki laittaa vaan ihmettelemään, millaisen hullun käsiin olemme unimaailmamme antaneet... ja millaista porukkaa me olemme, kun sallimme tämän kaiken tapahtua? Kysynpähän vaan.

Tekstin arvosana: TähtiTähtiTähtiTähti   4.33 / 5 (21 ääntä)


Kotisivut, verkkokaupat ja Google-mainonta, Sivustamo Oy.