takaisin

Huumoritekstit

← edellinen juttu   seuraava juttu →

Huolto-ohje joka kodin yleiskoneelle

Päivittäin


o Aseta kone vaaka-asentoon, mieluummin pehmustetulle alustalle.
o Poista ylimääräiset suojat, jotka haittaavat huoltoa.
o Tarkasta perän liukupintojen öljyisyys.
o Mikäli pinnat tuntuvat kuivilta, käynnistä peräluukun yläpuolella olevasta nipukasta automaattinen voitelujärjestelmä. Jos yläpään huulitiivisteen raosta kuuluu naputusta tai kitinää, keskeytä huolto ja harkitse mahdollisen kuukausi huollon tarvetta. Myös mikäli havaitset öljyn seassa punaista tai keltaista vaihdelaatikkoöljyä, keskeytä huolto. Mutta, jos huulitiivisteen raosta kuuluu uikutusta tai voimakasta ilman virtaamista, jatka huoltoa normaalisti.
o Aseta rasvarassi perän ylempään aukkoon. Tässä vaiheessa huomioi turvallisuusnäkökulmat ja varmistu, että käytät suojaeristettyä rassia. Joissakin konemalleissa on kuitenkin sisäänrakennettu suojajärjestelmä, josta tulee varmistua ennen koneen voitelua.
o Rasvaa kone huolellisesti SMEG 5000 tai SPER 600 vaseliinilla (alempaa aukkoa ei normaalisti rasvata lukuunottamatta joitain ruotsalaismalleja).

Kuukausittain


o Mikäli kone on kovin uusi (<13v.) tai kovin vanha (>45v.) tätä huoltoa ei yleensä tarvitse tehdä.
o Mikäli peräöljyn seassa on epäpuhtauksia, älä käytä tätä konetta 3 - 5 päivään. Tämä on ihan normaalia yleiskonemallille. Syytä huoleen on jos öljy pysyy kirkkaana yli kuukauden. Huolehdi, että koneella on riittävästi öljynsuodattimia.

3 kuukauden välein


o Tarkasta koneen etupuoli silmämääräisesti mahdollisista kohoumista ja pullistumista. Jos koneeseen ei ole tehty kuukausihuoltoja säännöllisesti, vaara on ilmeinen.

Vuosittain


o Kuuntele koneesta lähteviä sivuääniä (kitinää, naputusta). Mikäli sivuääniä kuuluu häiritsevästi, mikä on vaivana lähes joka mallissa, harkitse koneen vaihtoa.
o Tarkasta kone pintapuolisesti. Mikäli havaitset ylimääräistä kulumista tai väljyyttä, vaihda kone.

Tekstin arvosana: TähtiTähtiTähtiTähti   4.2 / 5 (45 ääntä)


Kotisivut, verkkokaupat ja Google-mainonta, Sivustamo Oy.