takaisin

Huumoritekstit

← edellinen juttu   seuraava juttu →

Autot ovat perseestä...

Nythän on niin, että saksalaiset autot ovat perseestä. Täytyy olla vähintään natsi, että ajaa hiler-jugend mallisella mersedeksellä. Saksalaisissa autoissa on juutalaisten selkänahasta valmistetut penkit. Kun painat ahterisi penkille, se sanoo: Gutten morgen mein herr. Saksalaisissa autoissa on niin onneton jousitus, että sairaalat käyttävät niitä munuaiskivien murskaukseen. Potilas kyytiin ja korttelin ympäri mukulakivillä. Kyllä munuaiset alkavat toimia, mutta hampaista lähtee paikat. Saksalainen auto toimii kuin kuin kello, paitsi, että vedettäessä kello lähtee käyntiin ja saksalainen auto ei käynnisty työntämälläkään.

Japanilaiset autot ovat perseestä. Ostaisitko sinä pokemonin näköisen auton? Miten kansa joka rankentaa talonsa paperista, voi tehdä kestäviä autoja. Kottikärrylläkin on parempi ajettavuus kuin näillä japanilaisilla tuulipusseilla. Japanilaisilla on pitkät perinteet leijojen lennätyksessä ja paperin taittelussa. Nyt he käyttävät tätä osaamista autojen suunnittelussa. Kun japanilaiseen autoon on tungettu koko perhe, niin kenelläkään ei ole varaa pieraista, etteivät ovet lennähtäisi auki. Täyteen lastattu japanilaisauto on viihtuisä kuin käynnyt piimäpurkki. Avatessa sisältö pursuaa karkuun ja alkaa kauhea vaahtoaminen. Miksi asentaa auto täyteen turvatyynyjä, jos ne eivät mahdu täyttymään ilman, että kaikki autossa olijat puristuvat hengiltä. Kesäisin näkee rantaleijonia, joilla on punoittava toyota-logo painuneena vatsanahkaan, alla lukee airbag. On taas istuttu koko kesä corollassa.

Ranskalaiset autot ovat perseestä. Eikös sieltä ranskasta tule vain patonkia, viiniä ja homejuustoa. Tarina: Ranskalainen paimenpoika ajoi autonsa vuorille. Paimen läksi tyttöjen perään ja unohti autonsa pariksi viikoksi ulkosalle. Tullessan takaisin paimen huomasi autonsa olevan homeen peitossa. Katseltuaan aikansa autoaan, paimen totesi sen erinomaiseksi, ja siitä lähtien ranskalaiset autot ovat aina olleet homeessa. Onko kaikkien ranskalaisten autojen mallina toiminut vanha lenkkitossu? Osta hyvä huoltospimus, saat auton kaupanpäälle. Leijonan sukua, mutta naukuu kuin kissa. Pösö mainosti testimenestystään lauseella "Parasta kyytiä", vaikka koko testin tarkoitus oli vain "Edistää myyntiä".

Italialaiset autot ovat perseestä. Ostaako niitä kukaan? Italian autot ovat yhtä haluttuja, kuin heidän sotilaansa toisessa maailmansodassa. Mitä tuollaisella pizza-uunilla tekee suomen pakkasissa, ei mitään. Kun italialaisessa autossa paiskaa oven kiinni, niin taatusti toiselta puolelta hajoaa jotain, tai ainakin maalit irtoaa. Kaikki auton vivut ja kytkimet ovat vahvuudeltaan suolatikun luokkaa. Auto kestää kuin perunalastu muurarin kourassa. Auton markkinointikin on todella epätoivoista: Osta Fiat Marea, saat omakotitalon kaupan päälle.

Ruotsalaiset auto ovat perseestä. Miksi kukaaan haluaa omistaa muuttolaatikon näköisen auton? Ruotsalaiset autot on niin onnettomia, että mustalaisillakin on varaa ajaa nillä. Jopa 4-vuotiaat osaavat pirtää volvoja ja saabeja, on ne sellaisia muotoilun kukkasia. Miksi kukaan haluaisi käännellä ruotsalaista autoa, kun puimurikin kääntyy näppärämmin. Maanteiden resiina joka syö bensaa, siihen malliin, että kun vähän polkasee, niin jo on pyörre bensatankissa. Volvo on yhtä urheilullinen ja virtaviivainen kuin ruotsinlautta. Volvo on ainoa auto jonka näköismallin voit rakentaa kolmella lego-palikalla.

Itäautot, jesus, ne vasta on perseestä. Vain idässä enää valmistetaan henkilöautoja joissa on yli metrin pituinen vaihdekeppi. Verhoilun pettäessä, alkaa heinää tunkea perseeseen. Itäauton jousitus pitää huolen siitä, että keskustelu ajon aikana muuttuu änkytykseksi. Venäjällä ladoissa kasvatetaan tomaatteja, meillä niissä kasvaa kusipäitä. Idässä valmistetaan maailman parhaat mäkiautot. Auto voi käynnistyä parilla ryypyllä, kuski ei pullollisellakaan.

Amerikkalaiset autot vasta on perseestä. Maailman ensimmäiset autot, jotka kestivät isältä pojalle tehtiin amerikassa. Tämä siksi, että isän elämänkaari jäi yleensä lyhyeksi, koska kolarissa rautakangesta tehty ohjauspyörän akseli lävisti rintakehän kuin intiaanien keihäs ikään. Poika korjasi ratin, kiillotti puskurin ja taas mailit maistuivat. Jousitus näissä teiden valtamerilaivoissa on omaa luokkaansa. Matkustusmukavuus on samaa luokkaa kuin soutuveneellä hirmumyrskyssä. Amerikkalaiset autot on siitä ainutlaatuisia, että missään muussa maassa valmistetuissa autoissa kolareissa räjähtelevät polttoainetankit ei kuulu auton ominaisuuksiin. Amerikkalaisten autonvalmistajien arvoista kertoo myös sekin, että auto joka kiihtyy 0-100km/h 6 sekunnissa, vaatii pysähtyäkseen satasesta nollaan noin kaksi vuotta. Suuressa maassa on kaikki muukin suurta kuin pelkästään autot, myös moottorit, teho ja polttoaineen kulutus kuuluu ehdottomasti suuren maan tunnusmerkkeihin. Suurta tehoa vaaditaan, että auto saadaan ympäri lentokenttää pienemmällä alueella, amerikkalaisille autoille kun on ominaista ettei niiden etupyörät käänny juuri yhtään. Vaatii paksua lompakkoa, jotta amerikanrautaa voi suomessa ulkoiluttaa kesän harvoina aurinkoisina päivinä. Talvella matkanteko maistuu kyllä vaikka vanhalla kiinanpommillakin, amerikanautoharrastajat kun ei ole niin turhan tarkkoja siitä millä ruhoansa kuljettaa paikasta A paikkaan B. Tämän kertoo jo sekin, että yleensäkin on kulkupeliksi valittu amerikkalainen.

Tekstin arvosana: TähtiTähtiTähtiTähti   4.45 / 5 (148 ääntä)


Kotisivut, verkkokaupat ja Google-mainonta, Sivustamo Oy.