takaisin

Huumoritekstit

← edellinen juttu   seuraava juttu →

Ikävä luento - mitä tehdä?

Joskus, hyvin harvoin tosin ja tietenkin virkamies tai nainen eli virkaihminen saattaa joutua tilaisuuteen, joka on yksinkertaisesti ikävystyttävä (mikä tietenkin johtunee kuulijan vammaisesta vastaanottokyvystä). Nukkuminen on epäkorrektia samoin haukottelu, jotenkin pitäisi tuo ikuisuudelta tuntuva tilaisuus viedä kunnialla läpi. Joku on joskus laatinut kymmenen käskyä, joita käskyjä kukaan ei tietenkään jaksa pitää mielessään.

Antti Piikki sen sijaan on laatinut kymmenen neuvoa eli ehdotusta jotka kannattaa säilyttää kaiken varalta asiaa tai asiattomuutta täynnä olevan mapin välissä. Ehkä näistä on apua paitsi itse penkillä istujalle, myös sille mahdottoman kuivalle tilaisuuden sanasepälle:

1. Arvioi aika, kuinka kauan kului esityksen alusta hetkeen, jolloin putosit kärryiltä.
2. Listaa puhujan käyttämät vierasperäiset sivistyssanat ja keksi niille suomenkielinen vastine. Tämän kirjoittaminen saa sinut näyttämään kiinnostuneelta ja puhuja luulee sinun tekevän tärkeitäkin merkintöjä.
3. Laske kokouspapereiden kaikki yhteenlaskut tai tekstin kielioppivirheet. Yllättävän usein löydät virheen.
4. Piirrä kissan kuva.
5. Tunge virvoitusjuomapillit pulloon siten, että niitä ei saa pois.
6. Tunge virvoitusjuomapullon korkki pulloon.
7. Veikkaa, mitä kolmea sanaa puhuja käyttää eniten, sanaa "tuotatuota" vai " niinku" vai "minä".
8. Katso, kenen läsnäolijan anoppi on valinnut tyylikkäimmän solmion.
9. Piirrä toinen kissan kuva. Vertaa, kumpi on parempi.
10. Laske lopuksi, kuinka paljon kokous tuli maksamaan läsnäolijoiden työnantajalle ottaen huomioon myös matkaan käytetty aika. Arvioi jokaisen kuukausipalkka ja jaa tulos luvulla 160. Näin saat suunnilleen selville tuntipalkan suuruuden ja voit laskea kokonaiskulut.

Kokoukseen valmistautumiseen käytettyä aikaa ei lasketa, sillä aika usein harvinaisen moni menee ilman suurempia valmistautumisia kokoushuoneen ovesta sisään. Usein jopa väärään kokoukseen, jonka asianomainen huomaa vasta istunnon loppupuolella ja kiiruhtaa uuteen kokoukseen.

Tekstin arvosana: TähtiTähtiTähtiTähti   4.44 / 5 (27 ääntä)


Kotisivut, verkkokaupat ja Google-mainonta, Sivustamo Oy.