takaisinVitsit

Viina

Kaksi maalaiskaverusta päätti lähteä ryyppäämään kaupunkiin. Kaupungissa he sitten kiersivät kapakoita ja joivat viinaa. Taas erääseen kapakkaan saavuttuaan he ottivat paukut. Silloin toiselle tuli paha olo ja hän oksensi suoraan kaverinsa päälle.
- Saatanan sika, minkä teit! huusi kaveri.
- No, no, katsohan vähän ensin itseäsi, ennenkuin alat muita nimittelemään, totesi siihen oksentaja.

Poliisipartio pysäytti miehen luo, jonka autosta oli puhjennut rengas. Poliisit kysyivät, mitä huolia miehellä oli...
- No kun minä ajoin viinapulloon.
- Ettekä nähnyt sitä ajoissa.
- No eihän sitä voinut nähdä, kun se oli sillä taskussa...

Kaksi suomalaista onki veneestä. Toisen onkeen tarttui pullo, josta tuli ulos henki. Tietenkin henki lupasi toteuttaa toivomuksen, mutta vain yhden. Mies mietti hetken ja sanoi sitten:
- Toivon, että tämän järven vedet muuttuisivat viinaksi... Ja niin tapahtuikin. Aluksi miehet olivat innoissaan, mutta pian toinen tokaisi:
- Tyhmästi teit... nyt meidän täytyy kusta veneeseen.

Metsuri lähti metsäkämpältä kaupunkiin viinakauppaan, mutta tuli matkalla katumapäälle ja alkoi empiä. Hän päätti ratkaista asian heittämällä lakkinsa ilmaan. Mikäli lakin pudottua maahan sen lippa osoittaa kämpälle, hän palaa takaisin, jos se osoittaa kaupunkiin, hän jatkaa matkaansa. Mies heitti lakin, ja lippa osoitti kämpälle, heitti toisen, kolmannen ja neljännenkin kerran samoin tuloksin. Kun lippa viidennellä kerralla osoitti kaupunkiin, mies tuumi:
- Ei tässä mikään auta, viinakauppaan sitä on mentävä.

Poliisipartio pysäytti miehen luo, jonka autosta oli puhjennut rengas. Poliisit kysyivät mitä huolia miehellä oli.
- No kun minä ajoin viinapulloon.
- Ettekä nähnyt sitä ajoissa.
- No eihän sitä voinut nähdä, kun se oli sillä taskussa...

Mies Suomesta lähti veljensä luokse Ruotsiin kyläilemään. kun olivat siinä kaksi viikoa juoneet viinaa niin veli kysyi toiselta:
- No, mites se äiti jaksaa?
- Tulitko sinä tänne juommaan vai paskkoo puhummaan!, toinen vastasi.

Tulipa Skandinaavien välille kilpaa siitä, kuka pystyy olemaan kauimmin haisunäädän pesässä. Ensin kokeili Ruotsalainen. Hän ampaisi varttitunnin päästä fyifytellen ulos. Suomalainen meni seuraavaksi. Hän vietti pesässä kaksi päivää, kunnes viina loppui. Viimeiseksi yritti Norjalainen. Kahden minuutin kuluttua haisunäätä tuli ulos pesästään kuonoaan pidellen ja sanoi:
- Ei siellä voi olla, turskanlemu on aivan hirveä!

Kaksi merimiestä ajelehti ulapalla laivan tehtyä haaksirikon. Epätoivo alkoi vallata heidän mielensä, ja toinen päätti rukoilla:
- Hyvä Jumala. Olen rikkonut monia sinun käskyjäsi vastaan. Olen viettänyt syntistä elämää viinan ja naisien parissa. Mutta jos nyt pelastat meidät, lupaan etten enää koskaan...
- Suu kiinni! toinen miehistä huudahti äkkiä. - Älä mene lupaamaan mitään. Minusta tuntuu että näen laivan horisontissa...

Saarnamies nuhteli seurakuntaansa:
- On viinan syy, että lapsenne näkevät nälkää. On viinan syy, että lyötte aviopuolisoitanne. On viinan syy, että ammutte anoppejanne. Ja on viinan syy, että ammutte harhaan...

- Viina on tuhonnut kotini, nyyhkytti rouva Ollila ompeluseurassa.
- Ryyppääkö miehesi niin paljon?
- Ei, mutta hänen pannunsa räjähti...

Kaksi laihialaista löysi viinapullon. Lähempi tarkastelu osoitti että siinä oli metanolia.
- Täytyy kai viskata se jokeen, sanoi toinen.
- EI! Minulla on sokea veli...

- Viina tekee sinut pirun paljon kauniimmaksi, sanoi Pekka vaimolleen.
- Mutta enhän minä ole ottanut viinaa, vaimo ihmetteli.
- Et niin, mutta minä olen.

- Olettekos tehnyt kuin käskin ja lopettanut viinan juonnin, tupakoinnin ja lauleskelun, kysyi lääkäri potilaalta.
- Osittain. En laula enää niin kovaa kuin ennen.

Eläkeläisnaisseurue meni vihaisena terveysministeri Huttu-Juntusen puheille, puhenaisenaan kansallispukuun sonnustautunut Hulta.
- Mitä sukupuolten välistä tasa-arvoo tämä on, että meinaatte toteuttaa 20 tunnin säännön alkoholin maahantuonnille? Miesväkkee ei tämä laki koske yhtään. Työkii naisimmeisenä tällee naisväkkee syrjittä, taijjampa äänestää kokoomuslaista ukkova ens vaaleissa.
- Rakas Hulta, kyllä se koskee yhtä lailla miehiä kuin naisia, ukothan ne viinat sitten vielä juovatkin, ja juovuksissa pieksävät vaimojaan, vastasi Huttu-Juntunen.
- Vitun posket. Kuka ukko sitä vaan 20 tuntia tallinnassa viipyy? Ensimmäisen yön ovat äijäinköriläät porttolassa, toisen putkassa, vastasi Hulta.

Futisjoukkueen valmentaja tuli kotiin Mallorcan valmennusleiriltä. Muija sanoi jo heti kotiovella ilkikurisesti:
- No tuliko sieltä muutakin kuin tippuri kotiintuomisena?
- Älähän nyt paasaa, opin paljon espanjaa, tarjoilijoillekin vaan espanjaksi tilaukset latelin.
- Annapa tulla esimerkki sitten, vastasi muija
- Buena sera senjorita, aperita, koskenkorva, jaloviina, cordita.

Aikoinaan, kun viinakortit oli vielä käytössä, tuli muuan 80-vuotias papparainen maalta kaupunkiin ja pyysi itselleen korttia. Kun korttia ryhdyttiin kirjoittamaan, myymäläesimies ei voinut olla kysymättä, kuinka vaari vasta näin vanhana oli ryhtynyt viinaa ottamaan.
- Mun on ny pakko ostaa, vaari selitti vapisevalla äänellä. - Näin vanhana ei enää jaksa itse keitellä.

- Juon unohtaakseni.
- Mitä sinä haluat unohtaa?
- Että viina on niin kallista.

Kaleerilaivan perämies soutajille:
- Minulla on teille sekä hyviä, että huonoja uutisia. Ensin hyvät: jokainen saa ylimääräisen viina-annoksen. Ja sitten huonot: iltapäivällä kapteeni haluaa hiihtää vesisuksilla.

Nieminen piti rajut juhlat ja viina virtasi. Seuraavana aamuna hänen ovelleen koputettiin. Nieminen avasi ja sanoi:
- Kaikki on loppu. Ei ole tippaakaan jäljellä...
- Enhän minä sitä, vaan tulin hakemaan kainalosauvani, jotka unohdin tänne eilen.

Kolme hiirtä oli kapakassa ja viina alkoi vaikuttamaan.
- Perkele, sanoi ensimmäinen. - Minä menen eduskuntaan ja räjäytän sen ilmaan.
- Minä painun valtioneuvostoon ja haukun joka ainoan ministerin, uhosi toinen.
- Piru soikoon, manaili kolmas. - Sillä aikaa minä käväisen kotona ja raiskaan kissan!

Pitkällisten kliinisten kokeiden jälkeen Julkun tiedetoimitukselle on kirkastunut yllättävä tosiseikka, jota konventionaalinen tiede ei ole vielä havainnut. Nimittäin: humalatila lisää painovoimaa. Tämän yllättävän ilmiön olemme omakohtaisesti kokeneet ja varmuuden saamiseksi yhä uudelleen ja uudelleen kokeen toistaneet. Tulos on ollut aina vääjäämättä sama.

Juotaessa viinaa se nousee päähän ja aiheuttaa humalan. Humala puolestaan kaareuttaa meitä ympäröivää aika-avaruusjatkumoa niin, että maapallon painovoimakenttään syntyy paikallinen poikkeama. Jaloillaan pysyminen vaikeutuu voimakkaassa humalassa ja kun tietty raja-arvo on ylitetty käy kahdella jalalla seisominen mahdottomaksi. Tällöin ihminen on pakotettu asettumaan nelinkontin jaksaakseen vastustaa kasvanutta gravitaatiota. On jopa havaittu tapauksia joissa uhri on joutunut makaamaan rähmällään lattialla pystymättä lainkaan liikkumaan. Paikallinen painovoima voi tällöin saavuttaa jopa 4-5 G:n arvon. Samoin jos uhri vahingossa laittaa päänsä vatsalaukun painopisteen alapuolelle, niin lisääntynyt painovoima vetää vatsan sisällön lattialle. Onhan selvää etteivät ihmisen kurkkulihakset pysty vastustamaan tällaista vetovoimaa.

Tämä ilmiö selittää myös sen, miksi isot matkustajakoneet laskeutuessaan kentälle tulevat perä alempana maahan. Tämä johtuu siitä, että koneen takaosassa matkustajat ovat koko lennon ajan kitanneet verovapaata viinaa, kun taas koneen nokassa oleva miehistö on vesiselvä. Näin aiheutuu painopisteen siirtymä ja koneen peräosan suhteellinen painonnousu. Huomattavaa on myös se, että humalaisen pilotin pudotessa koneineen kone nimenomaan syöksyy kohti maata nokka edellä.

HUOM: Viina ei sinällään tietenkään aiheuta painovoimanlisäystä, vaan pikemminkin päinvastoin. Jokainenhan lienee huomannut kuinka iloisen kevyesti viikonloppuviinat pystyy kantamaan ulos Alkosta...

Neitsyt Maria pyysi kolmen päivän lomaa käydäkseen maassa ja aikansa pohdittuaan ja varoitettuaan Pietari myönsi loman. Kuitenkin tuli Neitsyt Marian joka päivä soittaa Pietarille.

Ensimmäinen soitto:

- Täällä Neitsyt Maria, onko Pietari. Kuule minulla on eri lysti, eilen opin tupakoimaan.
- Ai, ai, sanoi Pietari, tule pois jo, ei se paikka ole sinulle terveellinen.
- Enkä tule, terve nyt vaan.

Toinen soitto:

- Halloo, onko Pietari, täällä Neitsyt Maria, täällä on vasta hauskaa, eilen opin juomaan viinaa.
- On parasta, että kapuat kotiin sieltä ja justiinsa, Pietari sanoi.
- Enkä tule, kyllä minä aina pärjään, terve vaan terve.

Kolmas soitto:

- Halloo. - halloo, onko Pietari - täällä - Maria - - -.

Jätkien viinanjuonti ja tappelu jatkui tunnin puolenyön jälkeen: Rane ja Reiska ottivat rajusti yhteen!

Erästä hyvin alkoholiin menevää nuorta miestä varoitettiin uhkauksella, että jos hän jatkuvasti juo niin julmasti, niin jonakin aamuna suolet ovat tulleet ulos. Kerran kun nuorukainen oli taas viinasta kuollut, pistivät kaverit hänen sänkyynsä muutaman metrin lampaan suolta. Aamulla tuli kaveri ulos huoneestaan toisten luo ja oli aikatavalla kalpea. Selitti:
- Kyllä te pojat olitte oikeassa niitten suolten suhteen. Minulta olivat lipsahtaneet pellolle, mutta konsilla ja hammasharjan varrella sain ne työnnetyksi takaisin.

Mikä on kuusi metriä pitkä ja haisee viinalle?
- Kommunistien vappukulkue.

Kylän asukkaat tapasivat kokoontua Hännisillä, ja tilaisuuksissa yleensä tarjoiltiin miestä väkevämpääkin. Erään kokouksen alla tilanne kuitenkin kävi vähän kinkkiseksi, sillä kirkkoherrakin oli tulossa mukaan. Rouva hännisellä oli kuitenkin kekseliäs ehdotus:
- Viemme viinakset siihen huoneeseen, joka on suuren salin takana, ja kun sinusta vaikuttaa siltä, etä joku voisi kaivata ryyppyä, ilmoitat vain, että hänelle on puhelu.
Tilaisuus alkoi aterialla, ja pian sen jälkeen Hänninen pisti päänsä salin ovesta ja kuulutti:
- Kaikki muut puhelimeen paitsi kirkkoherra!

Alkoholisti oli viinakaupan nurkalla pummaamassa rahaa.
- Anna kaks markkaa, että mä saan viinapullon.
Ohikulkija löi miehelle neljä markkaa käteen ja sanoi:
- Tuopa samalla mullekin.

Alkoholi on muodostumassa ongelmaksi jääkiekkoilijalle:
- Viina vie ojasta allikkoon.

Mikä on lappalaisten coopperin testi? 12 minuuttia ilman viinaa.

Kaksi juoppoa lentomekaanikkoa roikkuivat Tampere-Pirkkalan lentokentällä ja oli sumuinen päivä, eikä heillä ollut mitään tekemistä. Toinen heistä sanoi toiselle:
- Hei, ei sinulla sattuisi olemaan mitään juotavaa?
- Sori, ei ole, mutta olen kuullut, että lentokoneen polttoainetta voi juoda kuten viinaa.
Niin he tekivät. He ottivat kunnon kännit ja hauskaa oli, kuin vain juopoilla voi olla. Seuraavana aamuna toinen heistä heräsi ja muisti edellisen illan. Hän oli varma, että jos hän nousisi ylös, niin hänen päänsä räjähtäisi. Mutta ottaen riskin, hän nousi, eikä mitään tapahtunut. Hän nousi ylös ja olo tuntui olevan ihan ookoo, itse asiassa olo oli upea, EI krapulaa! Puhelin soi ja siellä oli hänen kaverinsa. Kaveri sanoi:
- Hei, mikä on olo?
- Ihan ookoo!
- Mulla on kanssa olo ihan ookoo. Ei sulla krapulaa ole?
- Ei, se lentokoneen polttoaine on hyvää kamaa - meidän täytyy tehdä tämä useamminkin!
- Joo, niin voitais, mutta olisi yksi pikku juttu...
- Mikä se on?
- Joko olet pieraissut?
- Mitä?
- Oletko pieraissut vielä?
- En..
- Tota noin, älä pieraisekaan, koska minä soitan Rovaniemeltä!

Miksi on epävarmaa, onko Fryckmanin viinalaivassa konjakkia, samppanjaa ja punkkua? - Laiva on kaljaasi.

Uskon viinaan krapulaan
Iänkaikkiseen humalaan
Syntyi hiivasta ja sokerista
Sihisi syvässä pöntössä
Meni kolmannella huikalla päähän
Nousi ylös taivaisiin
ja laskeutui alas hallitsemaan jokaista ruumiinosaa
Aamen.

Mies meni viinakauppaan. Kun oli siinä vähän aikaa katsellut kiireisen näköisenä hyllyjä, hän meni kassalle ja sanoi neidille:
- Anna nyt äkkiä jotain joka menee hyvin päähän ja ei ole kallista.
No, kassaneiti vähän mietti, kumartui kassan alle, otti muovipussin ja sanoi:
- 80 penniä, kiitos.

Janoinen marsilainen oli juuri laskeutunut Maahan, ja etsiskeli kapakkaa. Pian löytyikin sopiva ja marsilaisemme astui tiskille tilaten olutta. Baarimikko katsoi pitkään tuota vihreää, limaista, kolmipäistä otusta, josta tuijotti antennien keskeltä yksi punoittava silmä.
- Häivy täältä, rumilus, asiakkaani voivat pahoin, totesi baarimikko ystävälliseen tapaansa.
- Ostan sinullekin drinkin, sanoin marsilainen.
- Häivy.
- Ostan sinulle ja vaimollesikin drinkin, yritti marsilainen.
- Häivy, tai työnnän yhden päistäsi sanonko minne!
- OK. Oston kierroksen koko kapakalle, nosti marsilainen tarjoustaan. Tässä vaiheessa rahanhimo voitti.
- OK. Sinulle yksi ja koko kapakalle laskuusi, tokaisi baarimikko.
- Tulkaa hakemaan viinaa, marsilainen maksaa, hän jatkoi mahtavasti karjuen. Seuraavat 20 minuuttia kapakassa oli totaalinen kaaos. Kun pöly viimein laskeutui, baarimikko esitti virnuillen marsilaiselle laskun.
- Se on sitten 3215 markkaa.
- Toki. Tässä 10 zoinkkia. Saanko vaihtorahat markkoina?

Amerikassa on kehitetty teoria, joka selittää, miksi kannattaa juoda viinaa. Tätä teoriaa nimitetään puhvelilaumateoriaksi: Kaikkien luonnontieteellisten tutkimusten mukaan puhvelilauma pystyy juoksemaan vain niin nopeasti kuin lauman hitain ja heikoin puhveli. Kun intiaanit, sudet ja muut pedot metsästävät puhveleita, hitaimmat ja heikoimmat joutuvat metsästäjien saaliiksi. Kokonaisuuden kannalta tämä on laumalle hyödyllistä, sillä kun hitaimmat on karsittu, lauma pystyy juoksemaan nopeammin kuin aikaisemmin. Kaikkien tutkimusten mukaan viina tappaa aivosoluja. Viinaa juotaessa hitaat ja huonot aivosolut kuolevat ensin. Nopeat ja suorituskykyiset aivosolut jäävät jäljelle ja aivot pystyvät parempiin suorituksiin kuin ennen juopottelua. Uskon vakaasti puhvelilaumateoriaan. Ainoa ihmetystäni herättänyt seikka on, etten vielä ole saavuttanut Einsteinin tasoa, jolla minun laskelmieni mukaan nykyään pitäisi olla.

Mitä yhteistä on pressaehdokas Lillanilla ja ruotsalaisella paloviinalla?
- Molemmat on "Reenattuja".

Kuulitko miehestä, joka antoi vaimolleen lahjaksi kirjan: Kuinka säästän satasia? Sen jälkeen vaimo pakotti miehen lopettamaan tupakanpolton ja viinanjuonnin.

Sisar Mary asui nunnaluostarissa, kadunkulman päässä viinakaupasta, jossa Jaska oli töissä. Eräänä päivänä sisään käveli Sisar Mary astui sisään ja sanoi:
- Oi Jaska, anna minulle pullo brandyä.
- Sisar Mary, selitti Jaska, - En voisi koskaan tehdä sitä! Minä en eläissäni möisi alkoholia nunnalle!
- Oi Jaska, nunna vastasi, se tulee vain abbedissalle. Hän madalsi ääntään. - Se parantaa hänen ummetuksensa, tiedäthän.
- Niin Jaska möi hänelle brandyn.
Myöhemmin Jaska sulki liikkeen ja käveli kotiin. Kun hän ohitti nunnaluostarin, kenet hän näki ellei Sisar Maryn? Ja Sisar Mary oli aivan tuiterissa. Hän lauloi ja tanssi ja pyörähteli ympäriinsä ja räpytteli siipiään kuin lintu, aivan jalkakäytävällä. Väkijoukko kerääntyi ympärille. Jaska työntyi läpi ja huudahti:
- Sisar Mary! Häpeä! Ja sinä sanoit minulle, että se oli abbedissan ummetusta varten!
Sisar Mary ei hätkähtänyt vastatessaan:
- No niinhän se onkin. Kun hän näkee minut, hänelle tulee löysät housuun!

Iäkäs raittiuspuhuja matkustaa junassa ja näkee vastapäätä istuvan nuoren miehen tuon tuostakin naukkailevan pullostaan. Kun mies taas kerran kaivaa pullonsa esiin, raittiuspuhuja ei malta olla sanomatta:
- Kuulkaahan nyt, nuori mies, minä olen ehtinyt jo tähän ikään enkä ole vielä koskaan viinaryyppyä ottanut.
Toinen ottaa pullostaan ryypyn, kiertää korkin tiukasti kiinni ja ähkäisee:
- Etkä ota nytkään!

Mitä tapahtuu, jos keskikalja laimennetaan?
- Suomalaisia alkaa viinapään asemasta vaivata vesipää.